Aktywne kultury bakterii
3 x Bifidobacterium 2 x Lactobacillus Acidophilus
Szczególnie zalecane podczas i po kuracji antybiotykowej!Zalecany sposób użycia/dawkowanie : od początku stosowania antybiotyku 1 łyżka stołowa (=10g) dziennie, rozpuszczać i pić z zimnymi napojami, jak woda mineralna czy mleko.Nie rozpuszczać w gorących napojach. Produkt może też być zmieszany z muesli, jogurtem lub twarożkiem. Dla dzieci zaleca się 1 łyżeczkę (5g).Codzienne spożywanie sprzyja utrzymaniu zdrowej flory jelitowej.Składniki : maltodekstryna z Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium lactis ( 2 szczepy), Bifidobacterium bifidum, mączka ryżowa.Jak wynika z doświadczeń niektóre lekarstwa, jak np. antybiotyki, mogą zaburzać naturalna równowagę flory jelitowej.Dlatego, szczególnie podczas i po zakończeniu kuracji antybiotykowej zaleca się dla zachowania zdrowej mikroflory jelitowej przyjmować wspomagająco probiotyczne, aktywne kultury bakterii.Produkt zawiera 5 starannie dobranych szczepów bakterii kwasu mlekowego i bifidobakterii, których pozytywny wpływ podczas i po zakończeniu kuracji antybiotykowej.Specjalna receptura preparatu sprzyja przede wszystkim wzrostowi pożytecznych bifidobakterii, przyczyniając się do zachowania, bądź szybkiego przywrócenia zdrowej flory jelitowej podczas antybiotykoterapii.spożywana codziennie:- dla zachowania bifidobakterii podczas przyjmowania antybiotyków- dla stabilizacji całej flory jelitowej podczas antybiotykoterapii