Szybkowar 12L produkcji tureckiej o ciekawym gruszkowatym kształcie korpusu. 12 litrowy szybkowar wyróżnia się spośród zwykłych szybkowarów nieprzeciętnym kształtem przypominającym gruszkę. Duża pojemność gwarantuje szeroki wachlarz możliwych zastosowań zarówno domowych jak i gastronomicznych.
Wykonany z wysokiej jakości polerowanej stali szlachetnej 18/0. Stal szlachetna z której wykonany jest szybkowar jest nierdzewna, kwasoodporna, wytrzymała i długowieczna. Pokrywa oraz część zewnętrzna polerowana na wysoki połysk, wnętrze naczynia matowane. Uchwyty atermiczne, zapobiegają oparzeniom. Szybkowar można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na nowoczesnej kuchni indukcyjnej, a także czyścić w zmywarce.
Szybkowar wyposażony jest w bezpieczny zawór ciśnieniowy. Umożliwia bezpieczne gotowanie pod ciśnieniem do 55 kPa. Produkt atestowany.
Cechy produktu:
Materiał Stal nierdzewna T430 0,60mm
Pojemność maksymalna 12L
Pojemność robocza 8,5L
Ciśnienie robocze 55kPa
Średnica dna (na styku z płytą grzewczą) 20 cm
Średnica maksymalna (w najszerszym miejscu nie licząc rączek) 23 cm
Wysokość garnka (bez pokrywy szybkowara) 27 cm
Wysokość całkowita (razam z pokrywą i uchwytem) 34 cm
Grubosć dna: 4,70mm
Waga: 2,75kg
Opakowanie Oryginalne pudełko producenta
Producent TURCJA
Gotuj zdrowiej i szybciej. Możliwe że zastanawiasz się po co w ogóle gotować w szybkowarze. Najważniejszą zaletą szybkowaru jest skrócenie czasu gotowania o 60%. Jest to możliwe poprzez wykorzystanie pary i podwyższonego ciśnienia podczas gotowania. Dzięki temu potrawy zachowują swój naturalny smak, aromat i składniki odżywcze które, przy zwykłym gotowaniu, po prostu ulatują z parą. Dodatkowymi zaletami szybkowarów jest oszczędność energii poprzez skrócenie czasu gotowania oraz możliwość mycia ich w zwykłych zmywarkach. Brzmi zbyt pięknie? Lecz to prawda, rosnąca popularność szybkowarów w Polsce tylko to potwierdza.
Ferromagnetyczne, potrójne dno akutermiczne (5mm) gwarantuje możliwie najlepszy rozdział i magazynowanie ciepła. Opatentowana kompozycja warstw specjalnego stopu aluminium oraz wysokogatunkowej stali szlachetnej doskonale przewodzi i akumuluje ciepło, a także odpowiednio zabezpiecza gotowane potrawy przed przypaleniem oraz naczynie przed zużyciem. Aluminiowe i precyzyjnie szlifowane dno pobiera błyskawicznie już najmniejszą ilość energii, która jest rozdzielana równomiernie na całą powierzchnię dna i tam magazynowana. Te cechy zapewniają optymalne przewodzenie, podział i magazynowanie ciepła.