15-elementowy zestaw garnków BERLINGER HAUS z serii METALLIC LINE - ROYAL BLUE (BLUE line) (model '2018)
Cechy:
Potrójna powłoka granitowa anty-przywierająca w kolorze czarnym
Materiał: wysokiej jakości odlewane aluminium. Korpus z odlewanego stopu aluminiowego o nieprzeciętnych właściwościach akutermicznych. Na zewnętrznej stronie pokryte metalicznym szczotkowanym lakierem żaroodpornym.
Soft-Touch Handle: silikonowy uchwyt
Możliwość mycia w zmywarce.
System TURBO-INDUCTION(bardzo szybko nagrzewają się) 35% oszczędność energii!
Szklane pokrywki z hartowanego bardzo wysokiej jakości szkła.
Precyzyjnie przylegające dno ferromagnetyczne.
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowej, elektrycznej, ceramicznej, halogenowej, indukcyjnej
kolor: NIEBIESKI (SZCZOTKOWANY BŁĘKIT z lekkim fioletowym odcieniem)
W zestawie:
garnek z pokrywką Ø20 x 10.5cm (2,5L)
garnek z pokrywką Ø24 x 11.8cm (4,1L)
garnek z pokrywką Ø28 x 12.5cm (6,5L)
rondel z pokrywką Ø16 x 7.2cm (1,2L)
patelnia głęboka Ø24 x 6.5cm
patelnia Ø28 x 5.2cm
zestaw narzędzi kuchennych (3 szt.)
Podstawki atermiczne z bakelitu (2 szt.)
Powłoka granitowa jest to powłoka teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza niż teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, ale jest bardziej odporna na uszkodzenia, przewyższana w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka sprawia, że naczynia są wyjątkowo odporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten typ garnków i patelni pozwala również na smażenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.
Kompozycja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna umożliwia użytkowanie na kuchni indukcyjnej oraz na wszystkich innych rodzajach kuchni i wykorzystywania najlepszych właściwości akutermicznych odlewanego i kutego aluminium na wszystkich kuchenkach i płytach grzewczych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 220°C.