Suplement Diety
Linia suplementów Whole Food firmy Fushi została opracowana, aby poprawiać biodostępność i wchłanianie składników odżywczych. Natura stworzyła pokarmy bogate w witaminy, minerały i inne cenne substancje odżywcze, które działają synergicznie. Połączenie substancji odżywczych i naturalnych pokarmów w proszku sprawia, że są one lepiej wchłaniane przez organizm, bez konieczności przyjmowania wysokich dawek.
Cynk nie jest może tak dobrze znany, jak wapń czy magnez, ale jest równie istotny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pełni funkcje kofaktora umożliwiając różnym enzymom katalizowanie konkretnych reakcji chemicznych.
Cynk przede wszystkim wzmacnia odporność. Aktywuje pewne komórki układu odpornościowego, a niski poziom cynku w organizmie objawia się osłabioną odpornością. Dodatkowo uczestniczy w gojeniu się ran, zachowując integralność struktury skóry i błon śluzowych.
Połączyliśmy cynk z grzybami Shitake w proszku, ponieważ grzyby te są szczegółowo przebadane pod kątem ich działania na odporność. Mogą delikatnie pobudzać lub hamować działanie układu immunologicznego, zależnie od sytuacji.
Nasiona lnu to bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które poprawiają wygląd włosów, skóry i paznokci. Kakao od dawna jest wykorzystywane w celu zwiększenia wytrzymałości organizmu. Zawiera mnóstwo antyoksydantów, które pomagają zachować prawidłowe funkcje układu odpornościowego oraz ogólny stan zdrowia i samopoczucie. Naturalne pokarmy w proszku to dodatkowo doskonałe naturalne źródło witamin i minerałów, m.in. wapnia, siarki, cynku, żelaza, miedzi, potasu i manganu.
Właściwości cynku: • wzmacnia odporność • poprawia stan włosów, skóry i paznokci • pomaga w utrzymywaniu prawidłowego poziomu testosteronu we krwi • pobudza procesy podziału komórek • wzmacnia syntezę białka i DNA • zapewnia prawidłowe funkcjonowanie zmysłów smaku i zapachu • uczestniczy w wielu procesach enzymatycznych
Sposób użycia:spożywać 1kapsułę raz dziennie. Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (1 kapsułek)dziennie.
Składniki: sproszkowane ziarna kakaowca właściwego (Theobromacacao), sproszkowane nasiona lnu zwyczajnego (Linumusitatissimum L.), sproszkowane grzyby Shiitake(Lentinulaedodes (Berk.) Pegler), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki), cytrynian cynku (cynk).
Składnik aktywny
1 kapsułka
cynk
10 mg
(100%RWS)
sproszkowane ziarna kakaowca
125 mg
sproszkowane nasiona lnu
125 mg
sproszkowane grzyby Shiitake
114,67 mg
RWS – Referencyjna Wartość Spożycia