Suplement Diety
Linia suplementów Whole Food firmy Fushi została opracowana, aby poprawiać biodostępność i wchłanianie składników odżywczych. Natura stworzyła pokarmy bogate w witaminy, minerały i inne cenne substancje odżywcze, które działają synergicznie. Połączenie substancji odżywczych i naturalnych pokarmów w proszku sprawia, że są one lepiej wchłaniane przez organizm, bez konieczności przyjmowania wysokich dawek.
Bioflawonoidy i inne naturalne aktywne składniki występują zwykle w naturze w połączeniu z witaminą C. Chcieliśmy zachować te cenne właściwości w suplemencie Whole Food Vitamin C firmy Fushi.
Połączyliśmy 250 mg Ester C z bioflawonoidami z cytrusów oraz truskawkami i kiwi bogatymi w antyoksydanty. Składniki te współdziałają ze sobą, poprawiając wchłanianie i przyswajanie substancji odżywczych. Takie połączenie roślinnych składników odżywczych zmniejsza zapotrzebowanie na wysokie dawki. Dodatkowo sprawia, że ten suplement jest bardzo skuteczny i biodostępny.
Każda kapsułka zawiera 105 mg naturalnych aktywnych składników, które poprawiają antyoksydacyjne i wzmacniające odporność właściwości witaminy C. Chronią również przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Ponadto bioflawonoidy cytrusowe, truskawki i kiwi wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne, wzmacniając tym samym działanie witaminy C.
Witamina C odgrywa bardzo ważną rolę dla zdrowia i samopoczucia oraz uczestniczy w wielu istotnych funkcjach organizmu. Zapewnia zdrową skórę, kości, dziąsła, zęby, tkankę chrzęstną i stawy. Ponadto wspomaga gojenie się ran, gdyż wpływa na produkcję kolagenu. Dodatkowo odgrywa bardzo ważną rolę w produkcji energii i metabolizmie węglowodanów. Witamina C zapewnia również dobre samopoczucie psychiczne, gdyż reguluje syntezę neuroprzekaźników tj. dopamina i noradrenalina w mózgu.
Produkty firmy Fushi są odpowiednie dla wegetarian. Zawierają 100% czyste, aktywne składniki w postaci biodostępnej o najwyższej absorpcji.
Sposób użycia: spożywać 2kapsułkiraz dziennie. Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (2 kapsułek)dziennie.
Składniki: L-askorbinian wapnia (witamina C), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki),bioflawonoidy cytrusowe, sproszkowane owoce kiwi (Actinidiadeliciosa),sproszkowany owoc poziomki (Fragariavirginiana).
Składnik aktywny
2 kapsułki
witamina C
500 mg
(625%RWS)
bioflawonoidy cytrusowe
70 mg
sproszkowany owoc kiwi
70 mg
sproszkowany owoc poziomki
70 mg
RWS – Referencyjna Wartość Spożycia