Triphala Plus to ekologiczna formuła z amlą, babką płesznik i siemieniem lnianym. Reguluje pracę całego organizmu, zwłaszcza układu trawiennego i jelit.
Główne składniki:
- Haritaki
- Amla
- Bibhitaki
Recepturę każdego produktu Pukka sporządza specjalista ds. ziół, Sebastian Pole. Wszystkie produkty Pukka posiadają certyfikat Europejskiego Rolnictwa Ekologicznego oraz Soil Association.
Zalecane spożycie: Przed posiłkiem 2 kapsułki dziennie popijając wodą lub sokiem aloesowym.
Stosowanie w czasie ciąży: tylko po konsultacji z lekarzem Uwaga: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.Skład (1 kapsułka/2 kapsułki): owoce Haritaki* (Terminalia chebula) 169mg/338mg, owoce amla* (Phyllanthus emblica) 110,50mg/221mg, owoce Bibhitaki* (Terminalia bellirica) 110,50mg/221mg, korzeń rabarbaru* (Rheum palmatum) 65mg/130mg, łuska babki płesznik* (Plantago ovata) 65mg/130 mg, złote siemię lniane* (Linum usitatissimum) 65mg/130mg, korzeń lukrecji* (Glycyrrhiza glabra) 32,50mg/65mg, nasiona kopru* (Foeniculum vulgare) 32,50mg/ 65 mg
kapsułka roślinnego pochodzenia (hydroksypropylometyloceluloza) *ekologiczne Nie zawiera: mleka, ziarna pszenicy, glutenu, dodatkowego cukru ani soi. Odpowiedni dla Wegetarian I Wegan.Wyprodukowany bez genetycznie modyfikowanych organizmów. Warunki przechowywania: Suplement diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego, w temperaturze poniżej 30̊ C. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.