Ghee Cosmoveda to zdrowe masło klarowane - powstałe wskutek usunięcia białka i innych substancji tak, że pozostaje czysty tłuszcz, który nie uwalnia już szkodliwych substancji w wyniku podgrzania.
Masło klarowane (Ghee), zwane często złotem kuchni ajurwedyjskiej - używane jest na co dzień do przygotowywania potraw i pielęgnacji ciała, ale również ma specjalne znaczenie podczas hinduistycznych ceremonii religijnych i przypisuje mu się szczególne właściwości prozdrowotne. Opis producenta: Ghee Cosmoveda - Idealne do gotowania, pieczenia, gotowania na parze, smażenia, lekkiego przysmażania przypraw, a także wzbogacania indyjskich potraw. Lekkostrawna alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu.
Według ajurwedy Ghee wzmacnia Agni (ogień trawienny).
Ghee Cosmoveda uwydatnia smak ajurwedyjskich i indyjskich potraw.
W ajurwedzie Ghee jest postrzegane jako nektar życia i złoto ajurwedyjskiej kuchni.
Ghee stymuluje ogień trawienny (Agni) u jest podporą ciała w tworzeniu Ojas (istoty życia). Zawiera:masło - produkt rolnictwa ekologicznego
Nie zawiera:barwników, konserwantów, mlecznych protein ani laktozy.
Przechowywać w chłodnym miejscu.