Emaliowane naczynia żeliwne – wysoka jakość, trwały, twardy materiał nie zmieniający właściwości.
Wewnętrzna i zewnętrzna emaliowana warstwa jest odporna na otarcia i pęknięcia.
Wytrzymałość na działanie wysokich temperatur do 280°C.
Dzięki wysokiej jakości żeliwa i warstwie emalii zapobiegającej przywieraniu naczynie łączy w sobie niską przyczepność z wysoką odpornością mechaniczną i chemiczną. Wewnętrzna warstwa znajdująca się na pofalowanym dnie lub na dnie o zmodyfikowanym kształcie umożliwia gotowanie na małej ilości tłuszczu i zapewnia, że żywność nie przykleja się ani nie przywiera do dna.
Duże uchwyty zapewniają równomierne rozłożenie ciężaru i bezpieczne trzymanie.
Pomimo swojego ciężaru naczynia żeliwne posiadają najlepsze właściwości przewodności cieplnej i akumulacji. Wygodne w użyciu, łatwe w czyszczeniu.
Informacje o produkcie | |
Szerokość w milimetrach | 260 |
Wysokość w milimetrach | 260 |
Głębokość w milimetrach | 140 |
Typ (AGD) | Garnek |
Pojemność (AGD) | 2.55 l |
Średnica | 20 cm |
Powłoka | Emaliowana |
Materiał | Żeliwo |
Do kuchni (do wywalenia gdy nie dotyczy) | Gazowej |
Mycie w zmywarce | Brak danych |
Pokrywka | Tak |
Kolor (wyliczeniowy) | Kremowy |