Organiczna Pasta Tikka Curry
Znana indyjska pasta tandoori to mieszanka ognistych przypraw, pomidorów i kremu kokosowego.
Sposób przygotowania pysznego indyjskiego tikka curry
Podsmaż cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu. Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.
Podawaj z ryżem.
Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.
Składniki:
woda, przyprawy * (kolendra *, Cumin *, kurkuma *, Pfepper *, kardamon *, cynamon *, chili *, gorczyca *, koper *), Olej sezamowy *, Kwas Kwaśny *, masoor Dal * Pomidory * , w kremie kokosowy *, ajuwerdyjska sól kamienna, tamaryndowca pasty *, ghee *, * Jaggery. (* Z certyfikowanych upraw organicznych).
Może zawierać śladowe ilości laktozy, gorczycy i Lukrecji.
Przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu 3-4 tygodni.