Kiełki to pożywny i bardzo zdrowy dodatek do dań, a hodując własne wiemy, co jemy. Kiełki żyta to cenna źródło żelaza i wapnia, a ponadto zawierają mikro- i makroelementy oraz witaminy z grupy B. Korzystnie wpływają na trawienie i wspomagają pracę jelit i wątroby. Jak jeść kiełki? Można kłaść je na kanapki, dodawać do burgerów, sałatek lub podawać na talerzu raczej z daniem głównym.
Masa netto: 50g
STOSOWANIE:
Talerz wyłożyć watą lub gazą, wysypać na nią warstwę nasion, a następnie zalać letnią wodą tak, by wata lub gaza były mocno zwilżone. Postawić w ciepłym, zacienionym miejscu. Watę lub gazę podlewać wodą w razie potrzeby, by utrzymać stały poziom wilgoci. Gotowe do spożycia kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Kiełki ścinać przez spożyciem.
SKŁAD:
Nasiona na kiełki żyta 100%.