Ryż czerwony to doskonały zamiennik ryżu białego, a także kasz i ziemniaków. Charakteryzuje się przyjemnym, lekko orzechowym smakiem, a także zawartością wielu cennych witamin (m.in. A, B, D, E, F) i mikroelementów (cynku, magnezu, żelaza). Można używać go do przyrządzania sałatek, a także traktować jako dodatek do sosów i warzyw.
Masa netto: 400g
STOSOWANIE:
Dokładnie wypłukać. Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu przez około 40 minut.
SKŁAD:
ryż czerwony pełnoziarnisty* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam i soję.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1489 kJ / 351 kcal; Tłuszcz 1,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g; Węglowodany 75g, w tym cukry 1,7g; Białko 7,5g; Sól 0,03g