Ryż czarny to zdrowszy zamiennik ryżu białego. Zawiera więcej witamin i soli mineralnych. Można w nim znaleźć błonnik, wit. E i witaminy z grupy B. Ryż czarny będzie wyśmienicie smakował jako składnik potraw egzotycznych i dań na słodko.
Masa netto: 400g
STOSOWANIE:
Dokładnie wypłukać. Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu przez około 40 minut.
SKŁAD:
ryż czarny pełnoziarnisty* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1489kJ/351kcal; Tłuszcz 1,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g; Węglowodany 75g, w tym cukry 1,7g; Białko 7,5g; Sól 0,03g