Atomizer z pompką to znakomite rozwiązanie dla wszystkich dbających o zdrowe odżywianie. Pozwala pokryć sałatkę, pieczywo, mięso lub rybę, ale również patelnię lub formę do pieczenia, mgiełką pysznej oliwy, oleju smakowego lub octu winnego. Dzięki temu łatwo ograniczyć ilość spożywanego tłuszczu.
Cechy atomizera:
- wielofunkcyjny rozpylacz.
- prosty w użyciu, wystarczy użyć pompki w pokrywce i rozpylić.
- cienka, precyzyjna mgiełka, która pozwala dbać o zmniejszenie ilości tłuszczu w posiłkach.
- atomizer można również wykorzystać jako narzędzie do natłuszczania zawiasów lub rozpylacz do wody.
- filtr zatrzymuje drobne ziarenka oraz fragmenty ziół i przypraw przed zatkaniem atomizera.
- pojemnik ma kształt litery S, dzięki temu wygodnie leży w dłoni i sprawia, że jego używanie jest łatwe i przyjemne.
- wykonany z tworzywa sztucznego.
Sposób użycia:
Przed pierwszym użyciem pojemnik atomizera należy napełnić do 1/2 wysokości gorącą wodą z odrobiną detergentu. Pompować 10 razy, nacisnąć spust atomizera i przytrzymać go na 10 min, tak aby rozpylał wodę z detergentem. Aby wypłukać atomizer trzeba powtórzyć wszystkie czynności z użyciem czystej, ciepłej wody.
Pojemnik napełnić oliwą, olejem, octem lub innym płynem do 1/2 wysokości (ok. 148 ml), dobrze zakręcić pokrywkę ze spustem atomizera. Umieścić pokrywkę z pompką. Przed użyciem należy poruszać pokrywką z pompką w górę i dół aż opór będzie wyraźnie odczuwalny (ok. 15 razy przy pojemniku zapełnionym do połowy). Zdjąć pokrywkę i trzymając pojemnik pionowo, nacisnąć spust atomizera, aby rozpylić mgiełkę oliwy.
Atomizer najlepiej czyścić wodą z octem winnym.
Maksymalny poziom napełnienia atomizera to 1/2 wysokości pojemnika.
Oliwę lub olej można mieszać jedynie z suszonymi ziołami i przyprawami.
Myć jedynie ręcznie.