Średnica 28cm, wysokość 8.5cm, grubość stali 1.6mm. Wykonany ze stali węglowej, tradycyjny chiński. Można na nim błyskawicznie przygotować mięso, warzywa, a nawet zupę tak, że wszystkie składniki pozostaną jędrne i soczyste.
Dania są bardzo zdrowe, bo do smażenia używa się tylko
2–3 łyżek oleju. Dzięki kształtowi błyskawicznie rozgrzewa się on do bardzo wysokiej temperatury, dzięki czemu mięso czy warzywa są gotowe do jedzenia w kilka minut – ich powierzchnia „ścina się” i zatrzymuje w ten sposób wszystkie soki, aromaty, witaminy i kolor. Wewnątrz pokryty ekologiczną powłoką Non-stick Xylan Plus. Rączka okuta drewnem egzotycznym, z możliwością odkręcenia, podstawa rączki nitowana. Nowy model. Idealny na niebanalny prezent.
Produkty tej firmy są synonimem jakości i funkcjonalności adresowane do zwolenników tradycyjnych i pięknych przedmiotów
Idealny do szybkiego gotowania, duszenia, smażenia i grillowania w wysokiej temperaturze. Potrawy zachowują aromat i cenne składniki odżywcze, a potrawa apetyczny wygląd.
- dobrze utrzymuje wysoką temperaturę przygotowywanych potraw
- wysokie ścianki zapobiegają wypadaniu składników
- zapewnia krótki czas gotowania chroni produkty przed utratą witamin i minerałów
- specyficzna konstrukcja zapewnia zminimalizowanie użycia tłuszczu i specyficzny rozkład temperatur(dno najbardziej gorące, boki chłodniejsze). Składniki dodajemy do środka a podsmażone odsuwamy na ścianki naczynia. Kulisty kształt zapewnia obniżanie temperatury ze wzrostem odległości ścianki od palnika.
Stal węglowa równomiernie i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni i jednocześnie bardzo dobrze je kumuluje. Można stosować na kuchniach gazowych, elektrycznych, ceramicznych, halogenowych
Można stosować w piekarniku, po odpowiednim zabezpieczeniu drewnianej rączki. Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek, także indukcję