Palnik do karmelizowania i przypiekania ROBURN Model: MAX-850
Ergonomiczny design, palnik może być użytkowany przy użyciu jednej ręki.
Przeznaczony do karmelizowania sosów i kremów. Do szerokiego zastosowania w cukiernictwie, gastronomii: do przypiekania mięs, topienia serów, karmelizacji cukru, uzyskiwania chrupkiej skórki mięsa, drobiu lub ryb, zdejmowania skórki z pomidorów. Łatwy i bezpieczny w użyciu.
Palnik wyposażony w zapalarkę, regulację płomienia i temperatury, posiada zawór umożliwiający wielokrotne napełnianie gazem.
Można go wykorzystać również przy grillowaniu w gospodarstwie domowym przy naprawach elektrycznych/mechanicznych, w warsztacie samochodowym, na kempingu itp.
Palnik wyposażony w praktyczny stojak.
Wymiary: 153x74x179mm Waga: 279g Pojemność gazu: 45ml Max. temp. płomienia: 1300°C
Palnik można wykorzystać m.in. przy przygotowywaniu rewelacyjnego Crème brûlée
jednego z najsławniejszych deserów prosto z Francji Crème brûlée to świetny sposób na oczarowanie gości. Efektowny deser, na dodatek pyszny.