Zestaw fondue ośmioelementowy.
Dystrybutor: GIPFEL Kod produktu: 1998 W zestawie: - biały ceramiczny garnek - stalowy, polerowany stelaż - podstawa z drewna - 4 stalowe widelce, wykończone plastikiem W stalowym stelażu miejsce na świeczkę. Fondue staje się coraz bardziej popularne. Niewielkim nakładem praktycznie w każdych warunkach można przyrządzić coś smacznego smacznego a nawet pożywnego. Fondue jada się je zazwyczaj w większym gronie, bezpośrednio z garnka, zanurzając w masie nabite na widelec pieczywo, warzywa owoce . Istnieją różne przepisy dotyczące przypraw i dodatków. Podstawowymi składnikami są zawsze sery, zazwyczaj w dwóch gatunkach, zwykle ementaler i gruyère, białe wytrawne wino i kieliszek kirszu. Typowymi przyprawami do fondue jest pieprz biały, gałka muszkatołowa i niektóre zioła. Przyrządza się także fondue mięsne oraz fondue czekoladowe.