Naczynia odlewane są ręcznie według starych metod. Specyficzne właściwości stopów aluminiowych i grubość ścianek powodują szybkie nagrzewanie się naczynia, przez to małe zużycie energii, a równomierny rozkład ciepła zapobiega wypaczaniu się dna. Rączki i uchwyty oraz żaroodporna pokrywa są wytrzymałe na wysokie temperatury i wstrząs termiczny. Przez to naczynia mogą być stosowane na wszelkiego rodzaju kuchniach oraz piekarnikach w zakresie temperatur do 280 stopni Celsjusza, bez obawy stopienia części plastikowych. W naczyniu pokrytym żaroodporną pokrywą wytwarza się specyficzny mikroklimat. Dzięki temu potrawa jest krucha i bardzo smaczna. Do mieszania potraw stosować widelce, łyżki oraz łopatki wykonane z drewna, lub tworzywa. Naczynia myjemy wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń, używając miękkich gąbek lub ściereczek. Patelni nie należy zmywać w zmywarkach mechanicznych.