Ryż Basmati Punjabi COSMOVEDA to prawdziwa specjalności. Posiada on długie drobne ziarna o intensywnym orzechowym zapachu. Uprawiany jest w dziewiczych górskich dolinach i górach nawadniany czystą wodą.
Właściwości:
- bezglutenowy
- cenne źródło potasu, magnezu, żelaza i cynku
- bogaty w błonnik
Sposób przygotowania:
1. Opłukać pod bieżącą wodą aby pozbyć się nadmiaru skrobi.
2. Moczyć w wodzie około 30 minut. Odlać wodę.
3. Zalać ryż osoloną wodą w proporcji 1,52 szklanki wody na 1 szklankę ryżu.
4. Doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu około 10 minut.
5. Wyłączyć ogień i odstawić pod przykryciem na około 5 minut.
6. Odcedzić i podawać.
Skład: Ryż basmati biały z upraw ekologicznych.