Organiczna Pasta Goa Curry Łagodna do dań rybnych
Wschodnio indyjska pasta z regionu Goa to mieszanka ognistych przypraw, pomidorów i tamaryndu. Poprawia Dal, warzywa i dania mięsne.
Sposób przygotowania pysznego indyjskiego curry goa
Podsmaż cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu. Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.
Podawaj z ryżem.
Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.
Składniki: woda, przyprawy * (kolendra *, kminek *, kurkuma *, pieprz *, Pfepper *, imbir *, chili *), Olej sezamowy *, kwas octowy *, masoor Dal * pomidory *, ajuwerdyjska kamienna sól, tamaryndowca pasty * , Jaggery *, ghee *. (* Z certyfikowanych upraw organicznych).
Może zawierać śladowe ilości gorczycy i Lukrecji.
Przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu 3-4 tygodni.