Organiczna Pasta Garam Masala
Północno indyjska pasty curry z ognistych przypraw, pomidorów i ghee. Idealna do mięsnych potraw.
Sposób przygotowania pysznego indyjskiego curry
Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu. Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.
Podawaj z ryżem.
Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.
Składniki: woda, przyprawy * (kolendra *, Pfepper *, kardamon *, cynamon *, kminek *, chili *, imbir *, goździki *, cebula *) Olej sezamowy *, kwas octowy * pomidory *, Masoor Dal *, ajuwerdyjska sól kamienna, tamaryndowca pasty *, ghee *. (* Z certyfikowanych upraw organicznych).
Może zawierać śladowe ilości laktozy, białka mleka, musztardy i Lukrecji.
Przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu 3-4 tygodni.