Ekologiczny Kuskus Razowy BIO
Ekologiczny razowy kuskus powstaje z połączenia wysokoglutenowej
pełnoziarnistej mąki semolinowej (twardej pszenicy durum) z wodą, solą i olejem.
Kuskus polecamy jako doskonały dodatek do dań głównych np. duszonych warzyw,
zapiekanek, a także do różnych oryginalnych sałatek.
Sposób przygotowania:
kuskus razowy należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min, w osolonej
wodzie. Można go przygotować również metodą "namaczania" na zimno, jednak tak
przygotowany może być ciężejstrawny niż ugotowany. Kuskus zalewamy przegotowaną
wodą i pozostawiamy, aż do pełnego nasiąknięcia. Kuskus jest równie smaczny na
ciepło, jak i na zimno.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1463 kJ / 346 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 2.00 g
węglowodany - 64.00 g
w tym cukry - 0 g
białko - 13.00 g
sól - 0.02 g
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne
orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na
konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww.
alergeny.