Ekologiczna Soczewica Żółta BIO
Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma
tendencję do rozpadu po ugotowaniu, dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do
zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych.
Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów,
krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Sposób przygotowania:
krótko namoczoną soczewicę należy gotować w proporcji 1: 2 (1 porcja soczewicy
na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. .
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1932 kJ / 459 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 1.40 g
węglowodany - 73.00 g
w tym cukry - 2 g
białko - 23.00 g
sól - 0.02 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Turcja