Ekologiczna Soczewica Brązowa BIO
Ekologiczna soczewica brązowa to wyjątkowe źródło oryginalnego smaku. Jest
znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z
warzyw, gulaszu, do wyrobu puree i mielonych dań. Znajduje powszechne
zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczewicy
(uprzednio namoczonej). Gotować ok. 45 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 293 kcal (1227 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.10 g
węglowodany - 29.60 g
białko - 25.80 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny
Kraj pochodzenia: Turcja