Ekologiczna Soczewica Zielona BIO
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem.
Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu.
Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty
kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet
pieczeni mięsnych.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczewicy
(uprzednio krótko namoczonej). Gotować ok. 25 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 292 kcal (1223 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.00 g
węglowodany - 29.60 g
białko - 25.80 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Turcja