Ekologiczna Soczewica Czerwona BIO 400 g
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa.
Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.
Jest niezwykle pożywna i smaczna. Soczewica czerwona jest podatna na
rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań
jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Nie wymaga wcześniejszego namaczania.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczewicy
(uprzednio wypłukanej). Gotować ok. 25 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 293 kcal (1227 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.10 g
węglowodany - 29.60 g
białko - 25.80 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Turcja