Oferowany produkt jest wytwarzany z owoców wiśni
Aceroli rodzonych przez krzew zwany drzewkiem wiśniowym Antylii,
osiągającym 3 metry wysokości z owocami od koloru żółto pomarańczowego po
czerwony. Miąższ owocu jest miękki, soczysty i kwaśny. Świeża wiśnia łatwo psuje
się, dlatego nie nadaje się do transportu. Pochodzi z Wysp Karaibskich ale
rośnie również w Peru, Gujanie, Wenezueli i Meksyku.
Tylko organizmy ludzkie, świnek morskich i małp nie wytwarzają witaminy C.
Pozostałe organizmy istot żywych wytwarzają witaminę C, dzięki temu nie borykają
się z problemami, które dotyczą ludzi.
Nalezy więc spożywać jak najwięcej witaminy C w naturalnej postaci
Właściwości witaminy C:
Proszek Acerola - witamina C jest wspomagającym środkiem spożywczym, wzbogacającym codzienne pożywienie o naturalną Witaminę C,
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych oraz układu nerwowego
przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych
Acerola w proszku - Suplement diety - opakowanie 175 g