Miód Manuka MGO™ 550+ 500g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą
kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo
wysoką, certyfikowaną zawartością
methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™
550+).
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych
właściwości miodu Manuka:
pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie
dobrego stanu układu pokarmowego
dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy
dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek
dziennie wystarcza na około miesiąc.
Naukowo potwierdzone właściwości
Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum
scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii. Z początku wyjątkowe właściwości
miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały
wyniki o dużych odchyleniach, w właściwe źródło aktywności miodu Manuka
pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców
kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za
unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie
występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle,
Politechnika Drezdeńska, 2008
Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem
żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie
występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Oznaczenie zawartości metyloglyoxalu w Miodach
MGO
MGOTM 30+ = UMF 5 min. 30 mg/kg
MGOTM 100+ = UMF 10+ min. 100 mg/kg – standardowa
MGOTM 250+ = UMF 15+ min. 250 mg/kg
– podwyższona
MGOTM 400+ = UMF 20+ min. 400 mg/kg – wysoka
MGOTM 550+ = UMF 25+ min. 550 mg –
bardzo wysoka