CaliVita Virago
VirAgo – zawiera składniki, które
skutecznie wspierają prawidłowe funkcjonowanie naszego układu odpornościowego.
Polecany jest osobom, które chcą wzmocnić naturalne siły obronne swojego
organizmu.
Składniki produktu przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania
organizmu.
Koci pazur zwiększa produkcję oraz aktywność limfocytów, czyli ciał
odpornościowych, których zadaniem jest wzmacnianie organizmu przed różnymi
patogenamii. Posiada także właściwości antyoksydacyjne.
Jeżówka purpurowa to jedna z najbardziej znanych roślin wzmacniających układ
immunologiczny.Pau d`Arco, zwany także
Lapacho, jest bogatym źródłem składników
mineralnych.Cynk wzmacnia właściwe funkcjonowaniu układu
odpornościowego, a także odpowiedzialny jest za prawidłowym podziale komórek.
Substancje zawarte w ekstrakcie z liści oliwki europejskiej wspomagają układ
obronny, Powodują wzmocnienie naszych sił oraz przypływ energiiJedna tabletka zawieraEkstrakt z liści oliwki europejskiej Związki
zawarte w oliwie mają wpływ na poziomu lipidów we krwiEkstrakt z korzenia jeżówki purpurowej.
Wyciągi z jeżówki wzmagają naturalną odporność organizmu. Poza aktywnością
immunostymulującą Echinacea wykazuje właściwości przeciwzapalne,
przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.Ekstrakt z kory pau d’arco - przyczynia się
do wzmocnienia odporności organizmu. Pau D'arco zawiera w sobie pierwiastki
śladowe tj: bar, stront, brom i jod. Pau D'arco oprócz tego zawiera pewną ilość
ksylidonu podobnego do naftochinonu, betalapachon i odwodniony lapachon z
najbardziej znamiennym lapacholem. Ekstrakt z kory kociego pazura (vilcacory),
dzięki zawartym w niej składnikom bardzo silnie pobudza układ odpornościowy
organizmu. Z badań wynika, że wspaniale oczyszcza cały przewód pokarmowy.Lizyna należy do grupy aminokwasów
niezbędnych, co oznacza, że nasz organizm nie potrafi samodzielnie jej
wytworzyć, dlatego też musi być ona dostarczona wraz z dietą. Lizyna ważna jest
przy budowie białek, głównie w mięśniach i w kościach, istotna dla rozwoju
dzieci. Pomaga wchłaniać wapń, uzyskiwać większą koncentrację umysłową.Cynk wzmacnia nasz układ immunologiczny,
ponieważ stymuluje produkcję interleukiny 1 i pobudza działanie grasicy, która
znowu zaczyna wytwarzać odpowiednią ilość tymuliny. Tymulina wraz z inerleukiną1
prowadzi do namnażania komórek T, którym – jeśli jest ich dostatecznie dużo –
nie oprze się większość drobnoustrojów.