Wyciąg ze skórek winogron, podstawowy składnik preparatu LongaVit,
pozwala na wykorzystanie w codziennej diecie cennych substancji, dzięki
którym od lat znany jest dobroczynny wpływ czerwonego wina na ludzki
organizm. Skórki czarnych winogron stanowią bogate źródło związków
polifenolowych, w tym resweratrolu oraz antocyjanów o silnym
działaniu przeciwutleniającym. Polifenole, neutralizując wolne rodniki,
chronią komórki i naczynia krwionośne organizmu.
Preparat LongaVit pozwala w lepszym stopniu przyswoić organizmowi te
prozdrowotne substancje niż zawierające alkohol czerwone wino.
Jedna kapsułka preparatu zwiera 390 mg standaryzowanego ekstraktu ze skórek
czarnych winogron.
Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym:
Standaryzowany ekstrakt ze skórek czarnych winogron (Vitis vinifera).
Dawkowanie LongaVit:
2 razy po 2 kapsułki dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji.
Preparat nie może stanowić substytutu zróżnicowanej diety. Chronić przed
dziećmi.