Ziarno orkiszu
ma przyjemny
słodkawo-orzechowy smak.
jest doskonałym źródłem witamin z grupy B, PP
źródło składników mineralnych: żelaza, potasu, wapnia.
dostarcza też nienasyconych
kwasów tłuszczowych znanych z korzystnego wpływu na układ krążenia.
poprawia
motorykę przewodu pokarmowego ze względu na duże ilości błonnika pokarmowego.
Wysokie jego zawartości ma zwłaszcza ziarno niełuskane.
polecane przez św. Hildegardę z Bingen
Orkisz zawiera także więcej białka niż pszenica.
Produkty wytworzone w oparciu o czysty orkisz mają wyjątkowo korzystny wpływ na
zdrowie.
Zastosowanie orkiszu:
w stanach zmęczenia
korzystnie wpływa na układu krążenia,
pozytywnie wpływa na poprawę trawienia
wspomaga walkę z nadwaga
doskonałe dla diabetyków
zalecany osobom osłabionym /li>
Opakowanie - 1 kg