Kasza kuskus
jej walory
żywieniowe: łatwość przyswajania przez organizm.
Występujące w niej węglowodany są dobrym źródłem energii.
Charakteryzuje się bardzo niewielką ilością tłuszczu.
Kasza Kuskus jest lekka i sycąca. Polecana
do potraw spożywanych podczas upalnych dni.
Przygotowuje się z niej sałatki, stosuje jako dodatek do mięs, używa do
wzbogacania wypieków kulinarnych. Zastępuje ryż, makaron lub ziemniaki
Znakomicie harmonizuje się z bakaliami, owocami, warzywami, drobiem, wędzoną
rybą.
Sposób przygotowania kaszy kuskus jest błyskawiczny i bardzo
prosty:
wystarczy wsypać porcję kaszy do salaterki, w zależności od
wykorzystania jej, dodać swoje ulubione przyprawy, zalać wrzącą wodą, bulionem
lub mlekiem. Po około 5 minutach kasza jest gotowa do spożycia.
Opakowanie: zawiera 250 g kaszy kuskus