Oleju rzepakowy tłoczony na zimno Rapso
Podczas produkcji oleju Rapso stosuje się
tylko wybrane gatunki rzepaku pochodzące z pól Austrii.
Uprawa rzepaku odbywa się w ekologicznych, kontrolowanych gospodarstwach
rolnych.
Produkt naturalny dla odżywiających się świadomie.
Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu,
ale bez ekstrakcji.
Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób - bez dodawania środków
chemicznych.
Rapso jest olejem rzepakowym jadalnym bez cholesterolu.
Zawiera ok. 60% (+/- 2%) prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów
olejowych).
Ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych (np. kwas linolowy)
zawartych w oleju Rapso jest wartych polecenia ze względów żywieniowych.
Uniwersalny olej jadalny do stosowania w nowoczesnej
kuchni.Do chrupkich sałatek, do gotowania, duszenia, pieczenia i smażenia frytek.
Szklana butelka chroniąca zawartość przed światłem zapewnia wysoką jakość
produktu i jest przyjazna dla środowiska.
Opakowanie: 750 ml oleju rzepakowego