Ekologiczne płatki orkiszowe z pełnego przemiału to gniecione ziarna orkiszu. Płatki orkiszowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 352 kcal (1486 kJ) kJ / kcal tłuszcz - 3.00 g węglowodany - 63.00 g białko - 12.00 gInformacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: gluten. Może także zawierać inne alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (w tym laktozę) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.Kraj pochodzenia: Niemcy