Pu-Erh uprawiana jest w Chinach w prowincji Yunnan od ok. 1700 lat. Proces jej produkcji jest skomplikowany i długotrwały. Świeżo zerwane liście podlegają krótkiej fermentacji, potem długo leżakują w ciemnym i wilgotnym miejscu. Dojrzewając w ten sposób nabiera dietetycznych walorów oraz charakterystycznego smaku i zapachu, złamanego aromatem cytryny. Liczne związki naturalne zawarte w Pu-Erh normalizują metabolizm tłuszczów. Yunnan Dark jest herbatą podobnie fermentowaną jak Pu-Erh, ale zdecydowanie mniej znaną na naszym rynku.Pu-Erh istnienie swoje zawdzięcza przypadkowi - powodzi w czasie której zbiory zamokły. Przeniesiono je do górskich jaskiń do wyschnięcia i zapomniano o nich. Znaleziona po latach nie zachęcała do konsumpcji ale szybko odkryto jej walory dietetyczne. Skład:Pu-Erh, Yunnan Dark, aromat cytrynowy