Źródło naturalnej witaminy C. Zawartość 100% ekstrakt z Aceroli, bez jakichkolwiek innych dodatków.Acerola jest surowcem aktualnie bardzo drogim toteż znalezienie produktu o nazwie Acerola i składającego się wyłacznie z Aceroli jest obecnie mało prawdopodobne. Jest to chyba jedyny taki produkt na rynku, sprawdźcie zresztą Państwo sami. Syntetyczne witaminy to zwykle krystaliczne, nieorganiczne substancje obce dla organizmu ludzkiego.
W wyniku badania przeprowadzonego na grupie 573 ochotników którym podawano syntetyczną witaminę C zaobserwowano zwiększoną szybkość postępowania zmian miażdżycowych a u palaczy proces ten postępował 5 razy szybciej. Sztuczna wit. C może prowadzić do powstawania substancji uszkadzających DNA tzw genotoksyn. Ponadto zakwasza ona organizm, a nasze organizmy zwykle i tak są zbyt mocno zakwaszone. Obciąża nerki oraz wątrobę. Tymczasem syntetyczna witamina C-kwas askorbinowy oraz jego sole są na masową skalę stosowane w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacze
E300- kwas askorbinowy
E301- askorbinian sodu
E302- askorbinian wapnia
E303 -askorbinian potasu
E304- estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego
E304(i)- palmitynian askorbylu
E304(ii)- stearynian askorbylu
Tymczasem naturalna witamina C jest niezbędna dla naszego organizmu : zmniejsza osłabienie i zmęczenie. Przyczynia się do normalizacji funkcji psychicznych i regeneracji zredukowanej formy witaminy E. Przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji układu odpornościowego oraz prawidłowego metabolizmu energetycznego. Chroni DNA, białka oraz lipidy przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.