Wiadomość zostanie przekazana do firmy po zaakceptowaniu jej przez naszego administratora.
Firma RARYTAS powstała w 1960 roku jako zakład funkcjonujący w strukturze CZSS Społem, produkujący wyroby ciastkarskie m.in. herbatniki i markizy.
W roku 1974 rozpoczęto produkcję oryginalnych, drobnych, charakteryzujących się różnorodnością kształtów oraz smaków krakersów, które sprzedawane są do dnia dzisiejszego z wielkim sukcesem zarówno w kraju jak i za granicą.
W 1994 roku nastąpiła prywatyzacja zakładu, a głównym udziałowcem została firma z kapitałem zagranicznym, natomiast od czerwca 2000 roku Firma RARYTAS posiada kapitał wyłącznie polski, który pozwolił na ustabilizowanie się Firmy na rynku.
W 2003 roku wdrożony został system HACCP dający gwarancję wyrobów wysokiej jakości jak również możliwość szczegółowego monitorowania procesów produkcyjnych.
W sierpniu 2003 roku zakład otrzymał Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2001, który dodatkowo umocnił wizerunek Firmy jako lidera na rynku oraz zagwarantował naszym odbiorcom wysoką jakość obsługi.
W maju 2007 roku otrzymaliśmy Certyfikat IFS ( International Food Standard ), który łączy w sobie m.in. : zarządzanie jakością ; zasady systemu HACCP; mobilizację kierownictwa do podjęcia odpowiedzialności oraz zaangażowanie się w sprawy systemu IFS; skupia uwagę na potrzebach i wymaganiach klienta jak również określa wymagania związane z personelem, wyposażeniem socjalnym i procesami produkcyjnymi. Są to kluczowe elementy dla globalnego wzorca dotyczącego bezpieczeństwa żywności. W trosce o naszych konsumentów staramy się łączyć wieloletnie doświadczenie oraz zdobytą wiedzę. Wszystkie nasze wyroby produkujemy na bazie wyłącznie naturalnych składników, bez stosowania polepszaczy, sztucznych barwików i konserwantów. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze wyroby były świeże, kruche, chrupiące i oryginalne - właśnie takie jakie lubią nasi konsumenci.