Chlorella Rainforest Foods uprawiana jest ekologicznie na jednej z wysp Morza Południowochińskiego. Stawy w których chlorella jest uprawiana zawierają wyłącznie filtrowaną naturalnie wodę. Wrtości odżywcze mogą być przyswajane przez nasz organizm dzięki specjalnej metodzie zbierania i suszenia, po którym następuje bardzo ważny proces rozbijania ścian komórkowych.
Chlorella jest znana ze swoich właściwości detoksyfikacyjnych. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu pomaga podnieść odporność organizmu na stres i zanieczyszczenie środowiska.
Spirulina wzmacnia organizm, opóźnia procesy starzenia, wspomaga pracę centralnego układu nerwowego. Stanowi źródło witamin: B12, A, B1, B2, B6.
Zalecane spożycie: W ciągu dnia do 6 tabletek popijając wodą, najlepiej 30 minut przed posiłkiem.
Stosowanie w trakcie ciąży i w okresie karmienia piersią oraz przez osoby przyjmujących leki tylko po konsultacji z lekarzem.
Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan. Bez substancji wypełniających.
Uwaga! Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Warunki przechowywania: Suplementy diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego w temperaturze poniżej 30oC.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Rainforest Foods Chlorella&Spirulina BIO jest produkowana Wielkiej Brytanii przez wiodącą firmę, spełniającą rygorystyczne normy i wymogi MHRA (Medicine and Healthcare products Regulatory Agency).
Chlorella&Spirulina BIO Rainforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association, co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest.