Mąka gryczana z pełnego przemiału powstaje z drobno zmielonych ziaren gryki. Jest bogata w witaminy i sole mineralne. Idealnie pasuje do potraw słodkich i ciasta na naleśniki. Można z niej przyrządzić zdrowy i sycący makaron czy kluseczki. Można dodawać ją do kotletów wegetariańskich lub łączyć z innymi mąkami do wypieku domowego chleba. Doskonała do panierowania i zagęszczania sosów.
Masa netto: 500g
SKŁAD:
mąka gryczana pełnoziarnista* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1623kJ/384kcal; Tłuszcz 3,1g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g; Węglowodany 71g, w tym cukry 2,6g; Białko 13g; Sól 0,03g