Mąka ryżowa to produkt powstały z drobno zmielonych ziaren ryżu. Zachowuje pełnię witamin i soli mineralnych, dzięki temu, że pochodzi z pełnego przemiału. Mąki tego typu można używać do słodkich wypieków, deserów i naleśników. Nadaje się do panierowania kotletów wegetariańskich lub do łączenia z innymi mąkami do wypieku chleba. Można nią również zagęszczać sosy, zupy i inne potrawy.
Masa netto: 500g
SKŁAD:
mąka ryżowa pełnoziarnista* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1508kJ/356kcal; Tłuszcz 2,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g; Węglowodany 74g, w tym cukry 0,9g; Białko 7,9g; Sól 0,02g