Mąka z kasztanów jadalnych to doskonały dodatek do wypieków i słodkich ciast (np. na naleśniki lub racuszki). Docenią ją wielbiciele niepowtarzalnych smaków oraz szefowie kuchni. Mąka kasztanowa to cenne źródło witamin A, C, E, P oraz kwasu foliowego, miedzi, cynku, magnezu, żelaza, potasu i fosforu. Przyrządzone z mąki kasztanowej wyroby najlepiej łączyć z wanilią lub czekoladą - wtedy będą smakowały najlepiej.
Masa netto: 250g
SKŁAD:
mąka kasztanowa* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą).
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1541kJ/365kcal; tłuszcz 3,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g; węglowodany 71g, w tym cukry 29,5g; białko 6,4g; sól 0,09g