Czekolada to jeden z najbardziej lubianych produktów spożywczych na świecie. W swej surowej postaci jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia.
Theobroma cacao jest małym, wiecznie zielonym drzewem uprawianym w tropikalnym klimacie, głównie w Ameryce Południowej. Jego owocem są ziarna Cacao, które stanowią główny składnik czekolady. Majowie i Aztekowie cenili nasiona kakaowca bardziej niż złoto i wykorzystywali jako pieniądze.
Ziarno kakao jest niesamowicie zdrowym,zawierającym mnóstwo antyoksydantów pożywieniem i ma bardzo dobry wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Ziarno zawiera bardzo dużo flawonoidów, które poprawiają ukrwienie mózgu, pamięć krótkoterminową i krążenie krwi. Skutecznie obniżają ciśnienie tętnicze.
Zawiera
- aminokwasy, m. in. tryptofan i argininę
- magnez
- chrom
- kwasy tłuszczowe Omega-6, witaminę C
- Fenyloetyloaminę (PEA) pomagającą zwiększyć czujność i poprawić skupienie.
Zastosowanie:
samodzielnie z dodatkiem miodu lub syropu z agawy.
jako dodatek do koktajli, lodów, deserów
Kakao Rainforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association. Certyfikat ekologicznyGB-ORG-05 jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych.. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.
Sposób użycia: do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek lub dodane do ulubionych deserów, lodów, ciast. Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan Należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Skład: ekologiczne kakao.