Ekologiczny Imbir Kandyzowany BIO
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona
przyprawa w kuchni orientalnej. Teraz dostępny również w postaci kandyzowanej,
którą można spożywać zarówno jako przekąskę, jak i dodatek do takich potraw, jak
np. sushi. Polecamy również jako dodatek do herbaty, przetworów, wypieków.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 365 kcal (1551 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 0.10 g
węglowodany - 90.00 g
białko - 0.20 g
Skład:
cukier trzcinowy* 88,4%, imbir* 11,6% (*składniki ekologiczne objęte
certyfikatem kontroli).
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.