Ekologiczne Płatki Jęczmienne BIO
Ekologiczne płatki jęczmienne uzyskuje się z gniecionych ziaren jęczmienia.
Płatki jęczmienne to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej
smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na
wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 330 kcal (1397 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.50 g
węglowodany - 66.80 g
białko - 7.30 g
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne
orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na
konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww.
alergeny.
Kraj pochodzenia: Niemcy