Ekologiczna Fasolka Czarna BIO
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku.
Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona
po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań
warzywnych lub zbożowych, które dzięki fasoli stanowią pełnowartościowy i bardzo
odżywczy posiłek.
Sposób przygotowania:
fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12
godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem
glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania,
ewentualnie można dodać sos sojowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 295 kcal (1241 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.30 g
węglowodany - 36.20 g
białko - 22.50 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Chiny