Miód Manuka MGO 250+ zawdzięcza swoje właściwości wysokiej zawartości
naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 250 mg/kg
miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza
10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości
miodu Manuka MGO.
Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje korzystny wpływ na funkcje odpornościowe
oraz posiada właściwości przeciw starzeniu. Składnik Galusan epigallokatechiny (EGCG),
to najbardziej aktywny składnik zielonej herbaty. Jest 100 krotnie
skuteczniejszy od witaminy C oraz 25-krotnie efektywniejszy od witaminy E w
zwalczaniu wolnych rodników w skórze.
Zastosowanie: Korzystny wpływ na odporność organizmu oraz prawidłowe
funkcjonowanie układu pokarmowego, korzystanie wpływa na stan skóry. Zalecane
spożycie: od 3 do 4 łyżeczek do herbaty (5 g) dziennie na 30 minut przed
posiłkiem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Masa netto: 250 g -50 porcji