Wiadomość zostanie przekazana do firmy po zaakceptowaniu jej przez naszego administratora.
Firma powstała w oparciu o tradycję rodzinną, która sięga lat 20 XX w. Wówczas Kleofas i Stefania Pawlikowscy prowadzili działalność zajmującą się przetwórstwem mleczarskim. Kolejne pokolenie rozpoczęło uprawę płodów rolnych. Obecnie produkcję warzywną kontynuuje Krzysztof Pawlikowski, założyciel „Paweko”. Firma powstała 15 lipca 1999 r. Początkowo zakład zajmował się głównie kwaszeniem kapusty i ogórków. Produkcję surówek rozpoczęto w 2002 r. Szybko okazało się, że ogromne zainteresowanie klientów przewyższa możliwości produkcyjne zakładu. Wówczas, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów rozpoczęto budowę kolejnego zakładu, którego budowę ukończono w 2005 r.
Dynamiczny rozwój firmy stał się możliwy dzięki wysokiej jakości naszych wyrobów, które zostały docenione przez szerokie grono konsumentów. Sekretem jakości naszych produktów jest łączenie tradycyjnych receptur z nowoczesną technologią. Aż 95 % warzyw pozyskujemy z rodzinnego gospodarstwa rolnego. Bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów nadzorowane jest na każdym etapie produkcji w oparciu o opracowany system HACCP. Stosowane w praktyce zasady Codex Alimantarius stały się podstawą doskonalenia metod produkcji. Obecnie prowadzone są prace nad wdrożeniem standardów IFC i BRC.
W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowania klientów, systematycznie wprowadzamy nowe produkty na rynek. Na bieżąco rozwijamy proces produkcyjny poprzez wprowadzanie nowych technologii, co pozwala nam na zwiększenie możliwości przetwórczych zakładu.
Nasze produkty to marka, zdrowie, smak i różnorodność.